Er zijn talloze traditionele Franse gerechten die je tijdens je vakantie in Frankrijk moet proberen. Hieronder vind je een lijst met enkele van de meest iconische gerechten:
- Boeuf Bourguignon – een stoofpot gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn, bouillon, ui, wortel en knoflook. Het is een typisch gerecht uit de regio Bourgogne.
- Coq au Vin – een stoofpot van kip gestoofd in rode wijn, spek, ui, wortel, champignons en kruiden. Het is een typisch gerecht uit de regio Bourgogne.
- Ratatouille – een groentestoofpot gemaakt van aubergine, courgette, paprika, ui, knoflook en tomaat. Het is een typisch gerecht uit de regio Provence.
- Escargots de Bourgogne – slakken geserveerd met een boter-knoflook-peterseliesaus. Het is een specialiteit uit de regio Bourgogne.
- Quiche Lorraine – een hartige taart gevuld met spek, ui, room en eieren. Het is een typisch gerecht uit de regio Lotharingen.
- Croissants – een Frans ontbijtbroodje gemaakt van bladerdeeg en boter. Het is een van de meest iconische Franse gerechten en wordt vaak geserveerd met koffie.
- Soupe à l’Oignon – een uiensoep gemaakt van uien, bouillon, witte wijn en kaas. Het is een typisch gerecht uit de regio Île-de-France.
- Steak Frites – een gerecht van gebakken biefstuk en frietjes. Het is een populair gerecht in heel Frankrijk.
- Crème Brûlée – een dessert gemaakt van custard van vanille met een laagje gekarameliseerde suiker bovenop. Het is een typisch gerecht uit de regio Auvergne.
- Salade Niçoise – een salade van sla, tonijn, tomaten, gekookte eieren, groene bonen, olijven en ansjovis. Het is een typisch gerecht uit de regio Provence.
- Bouillabaisse – een visstoofpot gemaakt van verschillende soorten vis, schaaldieren, groenten en kruiden. Het is een gerecht uit de regio Marseille.
- Confit de Canard – eend geserveerd met aardappelen, knoflook en kruiden. Het is een gerecht uit de regio Gascony.
- Tarte Tatin – een omgekeerde appeltaart gemaakt met gekarameliseerde appels en bladerdeeg. Het is een specialiteit uit de regio Sologne.
- Cuisses de grenouille – kikkerbillen worden meestal gepaneerd en vervolgens gebakken of gefrituurd in boter. Ze worden vaak geserveerd met een knoflook- of peterseliesaus en worden vaak als voorgerecht geserveerd. Het is vooral populair in de regio’s Bourgogne, Franche-Comté en Pays de la Loire.
Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke traditionele Franse gerechten die je tijdens je vakantie in Frankrijk kunt proberen. Vergeet niet om ook lokale specialiteiten en seizoensgebonden gerechten te proberen. Bon appétit!