Ingrediënten

• 500 gram rigatoni/penne
• 1 ui, gesnipperd
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 tube tomatenpuree (130 gram)
• 1 theelepel gedroogde chili
• 60 ml wodka
• 250 ml room
• 115 gram Parmezaanse kaas
• Verse basilicum
• Olijfolie
• Zout en peper
• Burrata
• Pijnboompitjes
• Groene asperges

Bereiding:

Stap 1
Kook de pasta in het zoute water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ongeveer 235 ml (een kopje) van het pastawater uit de pan en zet opzij.

Stap 2
Verhit een andere grote pan op laag vuur en voeg olijfolie toe. Bak de ui en de knoflook in 5 tot 7 minuten zacht, maar nog niet bruin. Voeg dan de hele tube tomatenpuree toe, de gedroogde chili en wat zout en peper. Roer goed door en laat nog 5 tot 7 minuten bakken, tot de tomatenpuree een donkerrode kleur heeft gekregen. Giet de wodka in de pan en zet het vuur laag.

Stap 3
Snij je kontjes van de asperges af en giet een laagje olijfolie in een grilpan. Leg de asperges hierin en bestrooi met wat peper en zout. Grill deze tot ze wat zachter maar nog wel knapperig zijn. 

Stap 4
Schep 60 ml van het hete water uit de pan en giet de room daarbij. Zo laat je de room alvast wennen aan de hitte, zodat je saus niet gaat schiften. Giet daarna de warme room langzaam in een dunne straal bij de tomaten, onder voortdurend roeren. Heb je een mooie saus voor je neus? Haal de pan dan van het vuur.

Stap 5
Zet de pan met de vodkasaus weer terug op het vuur, op een lage temperatuur. Schep de pasta met een schuimspaan direct uit het water bij de vodkasaus. Er mag wat van het pastawater meekomen, want dat zorgt ervoor dat de saus mooi aan de pasta blijft hangen.

Stap 6
Zet de pan met de wodkasaus weer terug op het vuur, op een lage temperatuur. Schep de pasta met een schuimspaan direct uit het water bij de vodkasaus. Er mag wat van het pastawater meekomen, want dat zorgt ervoor dat de saus mooi aan de pasta blijft hangen.

Stap 7
Voeg de helft van het achtergehouden pastawater (uit het kopje) bij de pasta en de saus, roer en voeg dan ook de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer tot de pasta is bedekt met een mooie, glanzende laag saus. Voeg indien nodig meer van het pastawater toe.

Stap 8
Bestrooi de Pasta alla Vodka voor het opdienen met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum. Breek de burrata eroverheen open en leg de asperges erop. Voila! 

Bereiding: Stap 1 Kook de pasta in het zoute water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ongeveer 235 ml (een kopje) van het pastawater uit de pan en zet opzij. Stap 2 Verhit een andere grote pan op laag vuur en voeg olijfolie toe. Bak de ui en de knoflook in 5 tot […]

Tags: Italiaans / Pasta