Ingrediënten:

• 600 gram drumsticks
• 250 gram chorizoworst
• 1 ui
• 1 rode (punt)paprika
• 400 gram risottorijst
• 50 mg saffraan (zakje)
• 70 gram tomatenpuree
• 900 ml kippenbouillon van tablet
• 300 gram diepvries tuinerwten
• 450 gram zeevruchten
• 1 citroen

Bereiding:

Stap 1
Bak je drumsticks in 35 minuten gaar op 180 graden. Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Bak hier nog kort de drumsticks in. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 minuten. 

Stap 2
Voeg de rijst en saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijskorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten gaar worden, roer regelmatig. 

Stap 3
Spoel de zeevruchten in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Roer de chorizo, de zeevruchten en de drumsticks door de paella en warm alles nog 2-3 minuten goed door.

Bereiding: Stap 1 Bak je drumsticks in 35 minuten gaar op 180 graden. Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Bak hier nog kort de drumsticks in. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet […]

Tags: rijstgerecht / Spaans