Ingrediënten:

• 80 ml volle Griekse yoghurt
• Een scheut olijfolie
• 600 gram kipfilet
• 6 teentjes knoflook, gehakt
• 2 sjalotten, gehakt
• 1 eetlepel gerookt paprika
• 1 eetlepel gehakte verse oregano
• chili vlokken, zout en zwarte peper
• 2 komkommers, gehakt
• 1 avocado, in blokjes gesneden
• 2 eetlepels citroensap
• 60 gram verse dille, gehakt
• 600 gram verkruimelde feta kaas
• 300 ml Tzakiki-saus
• sla, peperoncini, ui, tomaten en pitabroodjes voor het serveren

Gember Tahini
• 120 ml tahini
• 2 theelepels geraspte gember
• 1 teentje knoflook, geraspt
• 2 theelepels tamari
• 1 eetlepel citroensap
• 2 theelepels honing

Bereiding:

Stap 1
Meng in een kom de yoghurt, olijfolie, in blokjes gesneden kip, knoflook, sjalotten, paprika, oregano, chilivlokken en een flinke snuf zout en peper. Laat 15 minuten marineren bij kamertemperatuur of maximaal een nacht in de koelkast. 

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip op een bakplaat. Bak 15 minuten, schep om en bak nog 5-10 minuten, of tot ze gaar zijn. Zet de oven op braden. Rooster 1-2 minuten, tot de kip aan de randen verkoold is. 

Stap 3
Meng intussen de komkommers, avocado, citroen, dille, zout en peper. 

Stap 4
Om de tahin te maken. Combineer alle ingrediënten en 1/4 kopje water in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig water toe om de saus naar wens te verdunnen. Breng op smaak met zout. 

Stap 5
Voeg sla toe aan een kom om te assembleren. Top met kip, komkommer/avocado, fetakaas en eventuele andere gewenste toppings. Voeg een paar klodders Tzaziki-saus toe. Sprenkel er de tahin over.

Bereiding: Stap 1 Meng in een kom de yoghurt, olijfolie, in blokjes gesneden kip, knoflook, sjalotten, paprika, oregano, chilivlokken en een flinke snuf zout en peper. Laat 15 minuten marineren bij kamertemperatuur of maximaal een nacht in de koelkast.  Stap 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip op een bakplaat. Bak 15 […]

Tags: Indiaans / kip