Ingrediënten:

• 1 witte ui
• 1 sjalotje
• 2 teentjes knoflook
• 250 gram witte champions
• 300 gram risotto
• 250 gram witte champions
• 1500 ml gekookt water
• 2 bouillonblokjes bospaddenstoelen
• 15 gram gedroogde funghi porcini
• 7 zongedroogde tomaatjes
• 3 scheppen truffel tapanade
• 1 eetlepel mascapone
• Italiaanse kaas
• Rucola
• Kort gebakken pijnboompitten

Bereiding:

Stap 1

Snijdt je uitje en sjalotje fijn, pers 1 teentje knoflook uit en fruit deze samen in een wokpan met een scheutje boter. Snijdt je champions in plakjes en wacht nog even met deze. Gooi je rijst bij de wokpan en laat glazig worden. Meng ondertussen je gekookte water met de bouillonblokjes. Ik maak meestal anderhalve liter, de ene keer heb je alles nodig en de andere keer hou je wat over. Dit keer had ik 1100 ml nodig. Schenk een klein deel bij de risotto rijst en laat de rijst het water opnemen voor je weer erbij schenkt.

Stap 2
Doe je gedroogde funghi porcini en laat weken in een scheut kokend water. Blijf ondertussen steeds water bij je risotto schenken. Wanneer je de meerderheid van je water erbij hebt geschonken en de rijst bijna gaar is snij je de zongedroogde tomaten fijn, net als de geweekte funghi porcini. Voeg dit toe bij de risotto samen met het water waarin je de funghi porcini hebt geweekt en de tapenade.

Stap 3
Bak ondertussen de champions in een scheutje boter met je andere geperste teentje knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe bij de champions evenals bij de risotto. Daar voeg je nu ook de ascarpone en wat geraspte Italiaanse kaas toe. Zorg dat deze nu helemaal gaar is. Schep de champions erdoorheen of houdt deze los (als er bijvoorbeeld mensen geen fan van zijn). Schep de risotto in diepe borden, strooi wat rucola en de pijnboompitten eroverheen. Enjoy!

Bereiding: Stap 1 Snijdt je uitje en sjalotje fijn, pers 1 teentje knoflook uit en fruit deze samen in een wokpan met een scheutje boter. Snijdt je champions in plakjes en wacht nog even met deze. Gooi je rijst bij de wokpan en laat glazig worden. Meng ondertussen je gekookte water met de bouillonblokjes. Ik […]