Ingrediënten:

• 275 gram tofu
• 5 eieren losgeklopt
• Zout & peper naar smaak
• 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
• 100 ml ketjap manis
• 1 theelepel petis udang of voor vega zwarte bonensaus (of 1 el zwarte bonen woksaus)
• 2 volle eetlepels pindakaas (met stukjes)
• ½ komkommer in plakjes gesneden
• 100 gram taugé
• 50 gram gefrituurde uitjes

Bereiding:

Stap 1
Prak de tofu fijn met een vork en meng deze met de eieren. Breng het mengsel op smaak met een vleugje zout en peper.

Stap 2
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook tot ze goudbruin zijn. Haal de knoflook uit de pan en giet het eimengsel erin. Laat de omelet op een laag vuur langzaam stollen, draai hem om zodra de ene kant goudbruin is.
Stap 3
Terwijl de omelet gaart, bereid je de ketjapsaus. In een steelpan combineer je ketjap, petis udang (of bonensaus), de gebakken knoflook en pindakaas. Verwarm de saus totdat de pindakaas volledig is opgelost. Indien gewenst, kun je het ketjapmengsel verdunnen met ongeveer 50 ml water tot de gewenste sausdikte is bereikt. Haal de pan van het vuur.
Stap 4
Zodra de omelet gaar is, schuif je deze op een bord. Giet de bereide saus eroverheen en beleg de omelet met plakjes komkommer en de taugé. Bestrooi het geheel met gefruite uitjes. Serveer met witte rijst voor een heerlijke maaltijd.

Bereiding: Stap 1 Prak de tofu fijn met een vork en meng deze met de eieren. Breng het mengsel op smaak met een vleugje zout en peper. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook tot ze goudbruin zijn. Haal de knoflook uit de pan en giet het eimengsel […]