Ingrediënten:

• Scheutje olijfolie
• 200 gram risotto rijst
• 500 gram cherrytomaatjes
• 150 gram Parmezaanse kaas
• 2 sjalotten
• 1 tak rozemarijn (of gedroogde)
• 10 gram tijm (of gedroogde)
• 1 groente bouillonblokje
• 1,25 liter water
• 1/2 theelepel chili vlokken
• 4 knoflook tenen
• 0,05 gram saffraan
• 500 gram gepelde garnalen
• Zwarte peper naar smaak
• Burrata

Bereiding:

Stap 1
Snipper je sjalotten, pak een diepe pan met olijfolie en bak de uien zachtjes glazig. 

Stap 2
Maak ondertussen je bouillon met je bouillonblokje en het water. 

Stap 3
Voeg vervolgens je teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, chilivlokken en gehalveerde tomaatjes toe.

Stap 4
Voeg ook de risotto rijst toe. Roer goed door. Doe dit ongeveer 1-2 minuten zodat de risotto rijst alle sappen goed kan intrekken.

Stap 5
Voeg de helft van de bouillon toe. Zet het vuur op halfhoog vuur. Blijf continu roeren. Het vocht zal steeds minder worden.

Stap 6
Voeg de gepelde garnalen toe en rasp de Parmezaanse kaas.

Stap 7
Voeg tekens een klein beetje bouillon toe als het vochtgehalte te laag wordt. Na ongeveer 30 minuten is de risotto beetgaar en een beetje romig. Proef regelmatig. Pas op het laatst op met te veel vocht. Beter iets te weinig dan meteen te veel.

Stap 8
Als de risotto beetgaar is en smeuïg voeg je de kaas voorzichtig toe. Blijf continue voorzichtig omroeren zodat de kaas gelijkmatig verdeeld wordt. Houd een klein beetje kaas over voor de garnering.

Stap 9
Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en voila, enjoy!

TIP: Je kan ook de garnalen weglaten voor een vega variatie of los marineren en bakken en als laatste toevoegen.  

Bereiding: Stap 1 Snipper je sjalotten, pak een diepe pan met olijfolie en bak de uien zachtjes glazig.  Stap 2 Maak ondertussen je bouillon met je bouillonblokje en het water.  Stap 3 Voeg vervolgens je teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, chilivlokken en gehalveerde tomaatjes toe. Stap 4 Voeg ook de risotto rijst toe. Roer goed door. […]

Tags: Italiaans / risotto