Ingrediënten:

• 1 flespompoen
• 300 gram pasta naar keuze
• 1 witte ui
• 1 teentje knoflook
• 125 ml room
• Rozemarijn
• Zout & Peper
• Sap van één limoen
• Een glaasje pasta water
• Pijnboompitten
• Salie
• Italiaanse kaas

Bereiding:

Stap 1
Snijd je pompoen in stukken en bak deze in 30 minuten af op 200 graden. Kook je pasta volgens de verpakking.  

Stap 2
Snipper je ui en knoflook en bak glazig in en pan met een laagje olijfolie. Blend je pompoen fijn, dit kan in een keukenmachine, blender of met een staafmixer.  

Stap 3
Voeg de pompoen room, rozemarijn peper, zout en limoensap bij de pan. Mixx dit en voeg zo nodig nog wat pastawater toe om het tot de gewenste dikte te krijgen. 

Stap 4
Bak je pijnboompitten kort aan en frituur je salie kort in olijfolie. Serveer met wat Italiaanse kaas eroverheen. Enjoy!

Serveertip: Voeg wat chilivlokken toe voor wat extra pit!

Bereiding: Stap 1 Snijd je pompoen in stukken en bak deze in 30 minuten af op 200 graden. Kook je pasta volgens de verpakking.   Stap 2 Snipper je ui en knoflook en bak glazig in en pan met een laagje olijfolie. Blend je pompoen fijn, dit kan in een keukenmachine, blender of met een […]

Tags: Italiaans / Pasta