Ingrediënten:

• 4 puntpaprika’s
• 2 rode pepers
• 400 ml kokosmelk
• 2 zakjes rode curry pasta
• 225 gram halloumni chili 43+
• 3 rode uien
• 3 teentjes knoflook
• 2 el gemberpoeder
• 2 el knoflookpoeder
• 2 el korianderpoeder
• 2 limoenen
• 20 gram verse koriander
• 400 gram jasmijnrijst
• 2 naans
• Olijfolie

Bereiding:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijdt de puntpaprika’s door midden, verwijder de zaadlijsten en smeer in met olijfolie, peper en zout. Bak deze af in 30 minuten, leg na 20 minuten de rode pepers er ook bij.

Stap 2
Kook je rijst zoals op de verpakking. Snijdt de haloumni in blokjes. Verhit olie in een grote pan en bak de haloumni hier goudbruin in af. Tussendoor komt er veel vocht uit, schenk dit af en bak weer verder. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. 

Stap 3
Snipper je ui en knoflook. Fruit dit aan, eerst de ui en na een minuutje de knoflook. Voeg de kruiden en currypasta toe. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de kokosmelk en limoensap toe. Voeg eventueel nog peper en zout toe. Haal de pepers uit de oven, snijdt deze fijn en voeg toe aan de curry. 

Stap 4
Pluk de blaadjes van je koriander af en doe de blaadjes in een los schaaltje voor de garnering. Snijdt de takjes van de koriander fijn en meng deze door de rijst. 

Stap 5
Schep de rijst in diepe borden, gevolgd door de curry en leg hier de paprika op. Schep de haloumni erop en maak af met koriander. Serveer met naan en mogelijk nog gefrituurde uitjes. Enjoy!

Bereiding: Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijdt de puntpaprika’s door midden, verwijder de zaadlijsten en smeer in met olijfolie, peper en zout. Bak deze af in 30 minuten, leg na 20 minuten de rode pepers er ook bij. Stap 2 Kook je rijst zoals op de verpakking. Snijdt de haloumni in […]