Ingrediënten:

• 200 gram pasta naar keuze
• Olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• 2 sjalotten
• 250 ml slagroom
• Een potje pesto
• Spinazie
• Pijnboompitten
• Lente ui
• Chilivlokken
• Italiaanse kaas
• Eventueel kip of garnalen

Bereiding:

Stap 1
Zet een pan water op en kook je pasta als aangegeven.

Stap 2
Snipper je sjalotten en snijdt de knoflook fijn. Zet een diepe pan op en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hier de sjalotten in en voeg even later de knoflook toe. Voeg je gesneden kip of garnalen toe. Wanneer deze goed zijn voeg je de slagroom toe samen met een paar scheppen pesto. Laat dit even pruttelen

Stap 3
Zet een klein pannetje op en bak je pijnboompitten kort, houd deze goed in de gaten want ze verbranden snel. 

Stap 4
Voeg de spinazie laag voor laag toe aan de saus tot deze is geslonken. Voeg nog wat zout, peper en gedroogde chilivlokken toe. Vervolgens wat geraspte italiaanse kaas, je lente ui en als laatste je pasta erbij. Voila! Enjoy!

Serveertip: Schep je pasta in diepe borden en bestrooi met italiaanse kaas en de pijnboompitten. 

Bereiding: Stap 1 Zet een pan water op en kook je pasta als aangegeven. Stap 2 Snipper je sjalotten en snijdt de knoflook fijn. Zet een diepe pan op en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hier de sjalotten in en voeg even later de knoflook toe. Voeg je gesneden kip of garnalen toe. Wanneer […]

Tags: Italiaans / Pasta