Ingrediënten:

• 1 courgette
• Italiaanse kruiden
• Zout en peper naar smaak
• 1 rode ui
• 250 gram (verse) tagliatelle
• 100 gram garnalen
• 250 gram cherry tomaten
• 100 ml slagroom light
• 1 el paprika poeder
• 2 lente uitjes
• 2 handjes verse peterselie

Bereiding:

Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijdt 2/3 van je courgette in plakken, leg op een bakplaat en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper, zout en wat olijfolie. Bak af in 20 minuten.

Stap 2
Snipper en fruit ondertussen je ui, kook je pasta zoals beschreven op de verpakking en bak je garnalen gaar. Haal je garnalen uit de pan en voeg de gesneden tomaatjes toe. Voeg wat peper, zout en wat pasta water toe (2/3 scheppen).

Stap 3
Voeg als de pasta gaar is deze bij derest en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en paprika poeder. Voeg ook de slagroom toe.

Stap 4
Snijdt de lente uitjes in fijne ringen, de overige courgette in blokjes en de peterselie grof. Voeg deze samen met de garnalen toe aan de pasta.

Stap 5
Haal je courgette uit de oven en maak hier een soort “bedje” van, schep de pasta erop en enjoy!

Bereiding: Stap 1 Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijdt 2/3 van je courgette in plakken, leg op een bakplaat en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper, zout en wat olijfolie. Bak af in 20 minuten. Stap 2 Snipper en fruit ondertussen je ui, kook je pasta zoals beschreven op de verpakking en bak je […]