Ingrediënten:

• 2 rode paprika’s
• 5 zongedroogde tomaten
• 1 teentje knoflook
• Sap van 1 citroen
• 100 gram zonnebloempitten
• 1 eetlepel zongedroogde tomaten olie
• 2 eetlepels tijm
• Snufje zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de paprika’s in repen. Bak de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot paprikaspread. Bewaar de spread in een afgesloten (weck)potje in de koelkast. Dit kan je tot 1 week bewaren.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de paprika’s in repen. Bak de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven.  Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot paprikaspread. Bewaar de spread in een afgesloten (weck)potje in de koelkast. Dit kan je tot 1 week bewaren.

Tags: healthy / Lunch / Smeersels