Ingrediënten:

• 350 gram pasta naar keuze
• 2 puntpaprika’s
• 200 ml kookroom light
• 1 courgette
• 1 rode ui
• 2 tenen knoflook
• 250 gram garnalen
• 3 lente uien
• 1 limoen (sap + rasp)
• Zwarte peper
• 1 tl komijn
• 1 tl rozemarijn
• Basilicum
• Italiaanse kaas

Bereiding:

Stap 1
Verwarm je oven voor op 200 °C. Snijdt je paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg deze op een bakplaat en bak 30 minuten tot de bovenkant bruin wordt.

Stap 2
Kook ondertussen je pasta volgens de verpakking en snijdt je courgette, ui en knoflook fijn. Bak je courgette in een beetje olijfolie met peper komijn en rozemarijn. Doe dit in een los bakje en hou apart.

Stap 3
Bak je ui en knoflook aan. Haal de paprika’s uit de oven, doe deze in een blenden en blend fijn samen met de kookroom, knoflook en ui. Doe deze saus in een pan, voeg de courgette, garnalen, lente ui, limoen en fijngehakte blaadjes basilicum erbij.

Stap 4
Voeg de pasta toe en serveer met Italiaanse kaas. Enjoy!

Serveertip: Voeg wat chilivlokken toe voor wat extra pit!

Bereiding: Stap 1 Verwarm je oven voor op 200 °C. Snijdt je paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg deze op een bakplaat en bak 30 minuten tot de bovenkant bruin wordt. Stap 2 Kook ondertussen je pasta volgens de verpakking en snijdt je courgette, ui en knoflook fijn. Bak je courgette in […]