Ingrediënten:

• 2 voorgegaarde maiskolven
• Olijfolie
• Peper en zout naar smaak
• Barbecue kruiden
• Mayonaise
• Sriracha of sambal
• Optioneel: gerookte scotch whisky
• Halve limoen

Mais ribs, het perfecte bijgerecht voor bij een barbecue of je shared dinner. Vandaag maak ik ze in de barbecue maar je kan ze ook 20 minuten op 200 graden in de oven afbakken.

Bereiding:

Stap 1

Zet je barbecue aan. Halveer je maiskolven en snijdt ze vervolgens twee keer in de lengte. Zo hou je 8 stukjes over per maiskolf. Voeg in een bakje de olijfolie, barbecue kruiden, peper en zout toe, meng door elkaar en giet over je mais heen. Meng je mais door elkaar en leg ze naast elkaar op de voorverwarmde barbecue.

Stap 2
Maak het sausje door de mayonaise, sriracha of sambal, gerookte scotch whisky, het limoensap en peper en zout naar smaak bij elkaar te doen. Draai de mais elke vijf minuten om, deze zal na ongeveer 15 minuten lichtbruin zijn, giet een deel van de saus eroverheen, en serveer de rest ernaast om in te dippen. Enjoy!

Mais ribs, het perfecte bijgerecht voor bij een barbecue of je shared dinner. Vandaag maak ik ze in de barbecue maar je kan ze ook 20 minuten op 200 graden in de oven afbakken. Bereiding: Stap 1 Zet je barbecue aan. Halveer je maiskolven en snijdt ze vervolgens twee keer in de lengte. Zo hou […]