Ingrediënten:

• 100 gram kristalsuiker
• 165 gram bruine basterdsuiker
• Een flinke snuf zout
• 115 gram gesmolten boter
• 1 ei
• 1 theelepel vanille extract
• 230 gram bloem
• Een halve theelepel baking soda
• 250 gram (melk)chocolade chunks

Bereiding:

Stap 1
Pak een grote bak en klop met een garde de suikers, zout en boter tot een pasta zonder klontjes. Klop vervolgens het ei en de vanille erbij. Zeef de bloem en de baking soda erbij en klop dit vervolgens met een spatel door elkaar. Snij de chocoladerepen tot chunks en spatel deze door het beslag. Laat het beslag nu voor minstens 30 minuten staan. 

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat klaar met bakpapier en pak de ijsschep om bolletjes deeg te verdelen over de bakplaat. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes (wel zo’n 10 cm). Bak de koekjes zo’n 15 minuten tot ze goed zijn. Laat afkoelen en enjoy!

TIP: Varieer, schep er eens wat anders doorheen, denk aan oreo stukjes of pretzels.

Bereiding: Stap 1 Pak een grote bak en klop met een garde de suikers, zout en boter tot een pasta zonder klontjes. Klop vervolgens het ei en de vanille erbij. Zeef de bloem en de baking soda erbij en klop dit vervolgens met een spatel door elkaar. Snij de chocoladerepen tot chunks en spatel deze […]

Tags: bakken / chocolade / koekjes / zoet