30 min. + 30 min. bereiding
Pasta met doperwten, chorizo en een gepocheerd ei

4 pers.
Ingrediënten:
• 1 stuks venkel in kleine blokjes gesneden
• 1 chorizoworst in plakjes
• 1 gesnipperde ui
• 2 eetlepels fijn gesneden zongedroogde tomaat
• 100 gram doperwten
• 4 bosuien, groene deel in ringen gesneden en onderkant in de lengte gesneden
• 1 eetlepel roomboter om in te bakken
• 1 glas witte wijn – droog
• peper en zout naar smaak
• 300 gram tagliatelle
• 4 verse eieren
• 250 gram doperwten
• 5 blaadjes munt fijn gesneden
• 1 teentje knoflook fijn gesneden
• 250 ml groentebouillon
Bereiding:
Stap 1
Stap 2
Breng alvast een ruime pan met water en 1 eetlepel azijn tegen de kook, om de eieren in te kunnen pocheren en kook je pasta naar de instructies. Neem nu een koekenpan en giet hierin een eetlepel olijfolie en laat dit rustig verhitten, bak hierin de helft van de ui ca 5 minuten. Doe nu de chorizo plakjes erbij en laat dit zachtjes uitbakken. Voeg de 1 teentje knoflook, zongedroogde tomaat, lente ui, doperwten en venkel toe en zet op een laag vuurtje zodat je de saus kan bereiden.
Stap 3
Maak de doperwtensaus door de andere helft van de ui te fruiten in een beetje boter. Voeg 1 teentje knoflook toe en een beetje peper en zout. Doe de doperwten en munt erbij met de bouillon en laat dit tegen de kook komen. 5 minuten zachtjes laten koken en dan door de blender of staafmixer zeer fijn pureren. Op smaak maken met peper en zout en klaar om te serveren.
Stap 4
Pocheer je eieren, bekijk m’n video als je niet weet hoe. Schep de tagliatelle door de groenten-mix en schep in een diep bord. Giet hier de saus overheen. Haal de eieren uit het water en dep ze goed droog zonder ze van de schuimspaan af te laten glijden en leg ze op de pasta en groenten-mix. Enjoy!
Bereiding: Stap 1 Zorg dat alle ingrediënten gesneden zijn, neem een ruime pan om de venkel in te kunnen smoren. Doe hierin een grote eetlepel boter in en laat dit zachtjes uitbruisen. Smoor de venkel met de deksel op de pan rustig gaar en voeg tevens een beetje peper en zout naar smaak toe. Roer […]