30 min. + 30 min. bereiding
Rendang

4 pers.
Ingrediënten:
• 1 grote ui
• 1 teentje knoflook
• 2 runderbouillonblokjes
• Laos 1,5 tl
• Ketoenbar 1,5 tl
• Kurkuma 2 tl
• Kemiri noten 2x geraspt
• Santen half blok (100 gram)
• Sambal oelek 2/3 el
• Citroenblaadjes (djeruk perut) 3x
• Rundvlees (runderlap) 700 gram
• + beetje water
Bereiding:
Stap 1
Versnipper je ui en snijd je knoflook fijn. Meet al je kruiden af en leg ze eventueel alvast apart op een bord. Snijd je halve blok santen in grove blokjes en snijd ook je vlees in blokjes.
Stap 2
Pak een pan met een dikke bodem (stoofpan), zet op het vuur en doe er een redelijke bodem zonnebloemolie in. Doe de ui in de pan en laat even sudderen.
Stap 3
Vervolgens verkruimel je de bouillonblokjes erbij en voeg alle andere kruiden toe. Roer alles goed door en voeg de knoflook toe. Roer alles weer goed door en doe het vlees erbij, laat dit een beetje aanbakken zodat de buitenkant bruin is.
Stap 4
Doe de sambal erbij, roer dit door en doe de santen erbij. Roer alles goed door tot de santen is opgelost. Doe er een scheut warm water bij zodat het minder droog is.
Stap 5
Zet de pan op een klein pitje met een plaatje eronder en doe de citroenblaadjes erbij. Doe de deksel erop en laat 46/60 minuten stoven (let op dat het niet te droog wordt, doe er zo nodig nog wat warm water bij).
Bereiding: Stap 1 Versnipper je ui en snijd je knoflook fijn. Meet al je kruiden af en leg ze eventueel alvast apart op een bord. Snijd je halve blok santen in grove blokjes en snijd ook je vlees in blokjes. Stap 2 Pak een pan met een dikke bodem (stoofpan), zet op het vuur en […]